Není klas jako klas

 

Hrdě jej ukazujeme, kudy chodíme a přece jen málokdo ví, co vlastně znamená. Řeč je o prestižním ocenění Zlatý klas, které jsme získali v roce 2023 za Středně hořkou kávu KLASA. Pojďme se na něj podívat trochu blíže.

Ceny Zlatý klas vyhlašuje každý rok Ministerstvo zemědělství na mezinárodním agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích. Ceny jsou udělovány nejlepším exponátům celé výstavy. Vystavovatelé zde mají možnost ukázat své novinky a výrobky špičkové kvality z oblasti potravinářství, agronomie, zootechniky, mechanizace a služeb pro zemědelství a venkov. 

Exponáty hodnotí odborná porota sestavená ze zástupců MZe, odborného školství, výzkumných ústavů a kontrolních institucí zemědělsko-potravinářského komplexu. Ceny se předávají ve čtyřech kategoriích: rostlinná výroba, živočišná výroba, mechanizace a potravinářská výroba. Z poslední uvedené kategorie jsme si cenu odvezli s naší Středně hořkou kávou Klasa. 

Udělování cen je samo o sobě velmi prestižní záležitostí a pro ocenění výrobce také významné z pohledu obchodní prezentace výrobků